rss

Viitoarea transmisie automata GM va ameliora consumul de combustibil cu 5%

  1. 15/08/2009
  2. Categoria: NSU
  3. Tags: consumul de combustibil, cutie de viteze, Equinox, General Motors, Transmisie
    Vezi toate fotografiile (1)

    La doar un an dupa ce a lansat noua cutie de viteze automata cu sase trepte, 6T40, General Motors a anuntat ca viitoarea transmisie, ce-si va face debutul in 2011, va aduce o economie de 5% in ceea ce priveste consumul de combustibil.

    In 2008, americanii spuneau despre 6T40 acelasi lucru, un simplu calcul demonstrand ca, in numai patru ani, fostul lider mondial va imbuntati consumul de combustibil al masinilor de clasa compacta si medie cu aproximativ 10%, numai cu ajutorul transmisiilor.

    Viitorul sistem de administrare a fortelor motorului va beneficia de aceeasi setare a managementului electronic care a adus SUV-ul Equinox in ipostaza de a se multumi, in medie, cu doar 7,4 litri/100 km. Gratie lui, consumul se va imbunatati cu aproximativ 3%, ceilalti 2% fiind asigurati de schimbarile realizate de ingineri la nivelul componentelor.

    Pe langa inlocuitoarea lui 6T40, GM lucreaza si la crearea unor transmisii cu dublu-ambreiaj, de asemenea considerate ideale pentru eficientizarea consumului de combustibil.

    Vizualizari: 1288