rss

Mercedes aduce la Shanghai noul A-Klasse Concept

  1. 07/04/2011
  2. Categoria: Mercedes-Benz
  3. Tags: A-Klasse, Concept, Mercedes
    Vezi toate fotografiile (6)

    Mercedes va prezenta la Salonul Auto de la Shanghai conceptul A-Klasse, dezvaluind astfel primele indicii asupra noii generatii A-Klasse. Modificarile apar in special la capitolul design, dar si sub capota vor fi ceva noutati.

    Estetica masinii a fost cu siguranta revolutionata comparativ cu modelul original si are ca sursa de inspiratie cele mai recente propuneri ale constructorului auto. Prototipul cu trei usi seamana mai degraba cu o compacta sportiva,  decat cu monovolumul de mici dimensiuni cu care ne-am obisnuit.

    Solutiile de design abordate s-au dovedit de-a dreptul inovative. De exemplu, farurile cu tehnologie LED au fost completate cu lumini de zi realizate din 90 de fibre optice, iar noua grila frontala, initial cromata, apare acum cu accente metalice, care, in viziunea designerilor, ar trebui sa fie similara unui cer instelat.

    Interiorul este inspirat din universul aeronauticii si include un sistem multimedia COMAND Online cu internet si un sistem de navigare 3D.

    Si la nivel tehnic, Mercedes ne-a pregatit cateva noutati, cum ar fi noul propulsor turbo in patru cilindri semnat  M270, care poate fi cuplat la  o transmisie cu dublu-ambreiaj. Acesta a fost dezvoltat special pentru montarea transversala cu tractiune fata.

    Motorul este dotat cu injectie directa si, in versiunea de 2,0 litri, livreaza un total de 210 CP. Noua transmisie cu dublu-ambreiaj face parte din noul pachet BlueEFFICIENCY, conceput pentru a reduce consumul de combustibil si emisiile de noxe.

    Vizualizari: 2794