rss

Preview: noul Mercedes-Benz SLK

  1. 20/08/2009
  2. Categoria: Mercedes-Benz
  3. Tags: BMW Z4, Mercedes, Mercedes slk, Mercedes-Benz, Slk
    Vezi toate fotografiile (1)

    Desi cu doar doi ani in urma a suferit o operatie de restilizare, necesara pentru intrarea in cea de-a doua jumatate a ciclului de viata, actualul Mercedes-Benz SLK isi pregateste deja iesirea din scena. Momentul aparitiei celei de-a treia generatii a roadster-ului german a fost fixat pentru inceputul anului 2011.

    Din primele informatii care au transpirat dinspre Stuttgart aflam ca viitorul rival al lui BMW Z4 va suferi modificari importante. Astfel, masina va primi un nou acoperis rigid retractabil, va avea o masa totala mai mica, un portbagaj mai incapator si o noua motorizare sport, probabil un V6 biturbo de 3,0 de litri si 350 CP, ce va fi introdusa la scurta vreme dupa debutul modelului.

    Exista zvonuri ca versiunea AMG va fi echipata cu un motor V8 de 3,6 litri de 470 CP, care ar urma sa ia locul actualului V8 6.2. In plus, noul SLK va primi si un motor diesel in 4 cilindri de 2,2 litri, care dezvolta 204 CP si 500 Nm de cuplu, si care echipeaza actualul C250 CDI.

    Din punct de vedere estetic, viitorul SLK va avea un design mult mai convingator decat predecesorul sau, caracterizat de linii dure si suprafete solide ce vor conferi masinii un aspect mai agresiv. In acelasi timp, capota va fi ceva mai lunga, renuntandu-se la "nasul" a la Formula 1, iar scaunele vor fi ampalsate mai catre spate.

    Cu siguranta, nu vor lipsi blocurile optice cu LED-uri pentru rularea pe timp de zi, regasite pe cele mai noi modele Mercedes-Benz, in timp ce oglinzile exterioare montate vor fi pozitionate pe portiere o idee mai in fata pe suporti mai subtiri comparativ cu actualul model.

    Cum spuneam, noua generatie Mercedes SLK va aparea cel mai tarziu la inceputul lui 2011, insa nu este exclus sa o vedem chiar catre sfarsitul anului viitor. Ca pret, noul SLK nu va fi cu mult peste cel al actualului model, adica aproximativ 32.000 de euro.

    Actuala generatie Mercedes-Benz SLK s-a vandut in 11 ani in peste 500.000 de exemplare in toata lumea.

    Vizualizari: 2863
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »