rss

Motorul de F1 Mercedes-Benz V8, marele castigator al trofeului Grand Prix Engine

 1. 15/03/2010
 2. Categoria: Mercedes-Benz
 3. Tags: Mercedes-Benz, mobil 1, Motoare
  Vezi toate fotografiile (1)


  Motorul de Formula 1 Mercedes-Benz V8 de 2,4 litri plus KERS, care foloseste uleiul Mobil 1, a fost desemnat marele castigator al trofeului Grand Prix Engine. Trofeul a fost acordat in cadrul premiilor anulale ale revistei Race Engine Technology.

  Motoarele de inalta performanta Mercedes-Benz au castigat cele mai prestigioase premii si au contribuit la succesul echipelor de Formula 1, castigatoare ale Campionatului Mondial al Pilotilor si Constructorilor: Vodafone McLaren Mercedes, FIA TM Brawn GP si Force India.

  Mercedes-Benz si Mobil 1 au incheiat un parteneriat in 1995 iar in ultimii 15 ani echipa de Formula 1 Vodafone McLaren Mercedes a avut realizari importante precum: 60 de victorii si 66 pole position-uri in 256 de curse, 4 campionate mondiale si s-a clasat de 10 ori pe locul secund.

   „In sezonul 2009, Mercedes-Benz a furnizat motorul de Formula 1 FO 108W echipelor Vodafone McLaren Mercedes, Brawn GP si Force India. Toate cele trei echipe s-au calificat in pole position cel putin o data, si impreuna au castigat 10 curse din cele 17 Grand Prix-uri. Functionand cu Mobil 1, motorul Mercedes-Benz a oferit o siguranta de top, fara niciun esec in ultimul sezon, si a fost considerat unul dintre cele mai puternice motoare cu consum eficient de combustibil", a declarat Norbert Haug, vicepresedinte Mercedes-Benz Motorsport.

  Mercedes-Benz, cu sprijinul Mobil 1, a devenit primul producator de motoare care a castigat trei Grand Prix-uri consecutive, folosind exact acelasi motor in victoriile obtinute de Jenson Button in Bahrain, Spania si Monaco.

  Vizualizari: 1840
  Ford C-Max

  Ford C-Max

  Pret: 6.850 EUR, An: 2012, Kilometri: 168.850 detalii »

  Toate anunturile »