rss

Mercedes-Benz a demarat productia lui SLS AMG

  1. 28/01/2010
  2. Categoria: Mercedes-Benz
  3. Tags: Mercedes, Mercedes-Benz, productie, SLS AMG, Supercar, Uzina
    Vezi toate fotografiile (4)

    Mercedes-Benz a demarat, ieri, productia noului supercar SLS AMG la uzina din Sindelfingen, cea care anul trecut a primit premiul pentru cea mai buna fabrica auto din lume.

    Primii fericiti clienti vor intra in posesia bolidului german in aceasta primavara, mai exact la sfarsitul lunii martie.

    Sit-ul de productie situat la o distanta de 15 km de cartierul general al companiei din Stuttgart este cel mai mare pe care Mercedes-Benz le detine in intreaga lume. Anul trecut, fabrica a primit premiul JD Power pentru cele mai bune rezultate in materie de productie, livrari si relatia cu reprezentantii Mercedes.

    Principala caracteristica a uzinei din Sindelfingen este faptul ca productia noului SLS AMG se face manual. Caroseria si sasiul din aluminiu sunt produse de Magna Steyr in Austria, la Graz, in timp ce motorul V8 de 6,3 litri si 571 CP cu care este echipat supercarul este asamblat manual la atelierele AMG din Affalterbach. Odata finisate, componentele sunt trimise la Sindelfingen pentru a fi asamblate.

    Pretul in Germania al modelului care accelereaza de la 0-100 km/h in 3,8 secunde si atinge o viteza de top de 317 km/h (limitata electronic) este de 177.310 de euro cu TVA inclus. In Romania, noul SLS AMG poate fi deja comandat la un pret de catalog de 149.000 de euro fara TVA, pretul cu toate taxele incluse fiind de 177.000 de euro.

    Vizualizari: 1532