rss

Mercedes-Benz a cumparat Brawn GP

  1. 16/11/2009
  2. Categoria: Mercedes-Benz
  3. Tags: Brawn GP, Mercedes-Benz
    Vezi toate fotografiile (1)

    Mercedes-Benz a cumparat pachetul majoritar de actiuni, in valoare de 75 la suta al echipei  Brawn GP, restul de actiuni ramase fiind detinut de Ross Brawn, seful Brawn GP si Nick Fry, presedintele echipei.

    Compania germana se inscrie in tendintele producatorilor din competitiile sportive, prin cresterea intereselor sale si a angajamentelor financiare. In prezent, aceasta detine 40 la suta din actiunile echipei McLaren  insa in urmatorii doi ani producatorul a decis sa vanda pachetul inapoi.

    Dieter Zetsche, seful companiei a declarat ca Mercedes este gata sa aiba propria echipa, in fruntea careia va ramane Ross Brawn.

    "Mercedes va concura in Campionatul Mondial F1 anul viitor cu propria echipa, sub conducerea lui Ross Brawn "a declarat Dieter Zetsche.

    Compania a preluat 75.1% din actiunile echipei din Brackley, 45.1% fiind achizitionate direct de Mercedes. Restul participatiei de 30% a fost achizitionate de un grup de investitii, Aabar, care detine actiuni in cadrul companiei germane. 24.9 la suta va fi impartit intre Ross Brawn, Nick Fry si membrii consiliului.

    Desi inca nu a fost numit oficial niciun pilot, se pare ca Nico Rosberg ar intra in graficul producatorului german, in urma plecarii sale de la Wiliams.

    Vizualizari: 1193
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »