rss

Mercedes-Benz SLS AMG va fi prezentat pe 10 septembrie

  1. 07/09/2009
  2. Categoria: Mercedes-Benz
  3. Tags: AMG, mercedes sls, Mercedes-Benz, SLS AMG, SLS AMG eDrive

Probabil unul dintre cele mai asteptate noi modele in 2009, Mercedes-Benz SLS AMG va fi dezvaluit oficial pe data de 10 septembrie, cu cateva zile inainte de debutul programat pentru Salonul Auto de la Frankfurt.

Pana atunci, compania din Stuttgart a lansat, astazi, un mini-site dedicat fanilor de pretutindeni care asteapta nerabdatori lansarea primului supercar conceput si construit in intregime de divizia AMG. Dupa cum veti putea constata daca veti accesa urmatorul link, numaratoarea inversa pana la momentul mult asteptat a inceput deja.

Noul Mercedes-Benz SLS AMG are o caroserie din aluminiu si este propulsat de un motor V8 de 6,3 litri, care produce 571 CP la 6.800 rpm si 650 Nm de cuplu, prag care este atins la 4.750 rpm. Cuplat la o transmisie automata cu 7 trepte si dublu ambreiaj, supercarul atinge "suta" in 3,8 secunde si o viteza de varf de 315 km/h.

Mercedes-Benz a confirmat oficial faptul ca va lansa si o versiune electrica a lui SLS AMG. Versiunea cu zero emisii se va numi SLS AMG eDrive si va fi inzestrata cu patru propulsoare electrice, care dezvolta impreuna 533 CP si un cuplu maxim de 880 Nm. Vehiculul va accelera de la 0-100 km/h in 4 secunde.

Pana joi, cand noul SLS AMG va fi dezvaluit, va invitam sa vizionati un filmulet care anticipeaza evenimentul. Enjoy!

Vizualizari: 1635