rss

Mercedes-Benz C-Klasse va fi fabricat in SUA

  1. 25/09/2009
  2. Categoria: Mercedes-Benz
  3. Tags: C-Klasse, Mercedes benz
    Vezi toate fotografiile (1)

    Cu scopul de a reduce cat mai mult costurile, Daimler AG ia in calcul varianta mutarii unei parti a productiei de Mercedes-Benz C-Klasse din Germania in Statele Unite, potrivit relatarii ziarului german, Stuttgarter Zeitung. Cel mai probabil, transferul se va face la fabrica din Vance, Alabama.

     

    In prezent, Mercedes-Benz C-Klasse este produs in Sindelfingen, in apropiere de Stuttgart. Acelasi ziar raporteaza faptul ca, in viitor, C-Klasse sedan va fi construit in trei locatii: Bremen, Germania; Vance, Alabama, si China.

     

    Potentialele reduceri de costuri sunt imense. In cazul in care la Vance se vor construi 80.000 de automobile anual, Mercedes ar economisi circa 64 milioane de euro (95 milioane de dolari). In primul rand, salariul mediu pe ora la o fabrica din SUA este de aproximativ 30 de euro, comparativ cu 50 de euro, cat este in Germania. Aceasta miscare i-ar permite, de asemenea, lui Daimler sa evite oscilaţiile valorii dolarului american in raport cu euro si sa scape de taxele de import si de costurile de transport.

     

     

     

    Vizualizari: 1503