rss

Fabrica de zvonuri: Mercedes-Benz pregateste E-Klasse Shooting Brake

  1. 04/06/2009
  2. Categoria: Mercedes-Benz
  3. Tags: BlueEFFICIENCY, concept fascination, e-klasse estate, Mercedes-Benz, shooting brake
    Vezi toate fotografiile (4)

    Daca este sa ne luam dupa cele mai noi zvonuri care circula in industrie, Mercedes-Benz pregateste in mare secret un model in trei usi derivat din E-Klasse Estate, in fapt versiunea de productie a conceptului Fascination care a fost prezentat anul trecut, la Paris.

    Noul break in trei usi, Shooting Brake asa cum este cunoscut acest tip de caroserie originala, va mari familia E-Klasse la cinci modele, dupa Sedan, Coupe, Cabrio si Estate in 5 usi.

    Cu un design caracterizat de niste bosaje proeminente si o sectiune frontala cu o forma angulara, Concept Fascination (foto) fusese anuntat initial de cei de la Mercedes-Benz ca fiind prototipul care va sta la baza viitorului E-Klasse Coupe. Ei bine, se pare ca germanii si-au schimbat planurile din mers, conceptul dezvaluit la Paris urmand a deveni un model de serie de sine statator.

    Viitorul break in 3 usi va veni cu o gama de motoare cu motorizari in 4 cilindri V6 si V8 pe benzina si turbo diesel extrem de eficiente. De asemenea, vor fi oferite si propulsoare BlueEFFICIENCY, in timp ce motorizarile pe benzina cu 4 cilindri vor fi dotate cu tehnologia stop-start. Varful de gama E500 care va fi propulsat de un motor V8 de 5,5 litri va avea si versiune AMG.

    Noul Mercedes-Benz E-Klasse Shooting Brake va fi prezentat la Salonul Auto de la Frankfurt in toamna acestui an, in timp ce varianta Cabrio va fi dezvaluita la scurt timp. Versiunea sport a lui E-Klasse Estate nu va aparea inainte de 2011.

    Vizualizari: 1422