rss

Noul Mercedes-Benz Viano, disponibil in Romania

  1. 07/10/2010
  2. Categoria: Mercedes-Benz
  3. Tags: Mercedes benz, mercedes viano, noul viano
    Vezi toate fotografiile (1)

    Mercedes-Benz Romania a lansat pe piata din Romania noua generatie Mercedes-Benz Viano, lider in clasa sa, datorita noilor sisteme de propulsie ce reduc emisiile de gaze poluante si consumul de combustibil, sporind in acelasi timp performanta.

    In plus, noul sasiu ofera confort si siguranta remarcabile, iar habitaclul si compartimentul pentru pasageri sunt mai dotate ca niciodata. Viano a ramas usor de recunoscut in ceea ce priveste designul, avand steaua Mercedes-Benz in stilul autoturismelor actuale si o sectiuni din spate nou creata. Astfel, in procesul de restilizare au fost preluate elemente din actuala gama de autoturisme Mercedes-Benz, conferindu-i unicitate noului model.

    Cea mai importanta inovatie prezenta la noul Viano este sistemul de propulsie complet nou, care ofera o operare extrem de economica si ecologica. Toate motorizarile respecta normele Euro 5 cu privire la emisiile de gaze poluante. Consumul de combustibil a fost din nou redus, impreuna cu reducerile de emisii CO2 de pana la 15 procente, in functie de versiunea motorizarii.

    Pe langa noua transmisie manuala ECO Gear cu sase trepte, tehnologia BlueEFFICIENCY cu functia ECO start/stop, care vine ca dotare standard, joaca un rol esential. Acest pachet de inovatii este unic in categoria autovehiculelor de mare capacitate. Noile motoare cu patru cilindri si geometrie variabila a turbinei genereaza putere de 100 kW (136 CP) pentru Viano CDI 2.0 si 120 kW (163 CP) pentru Viano CDI 2.2,  cu arbori de echilibrare care asigura o rulare extrem de lina.

    Toate motoarele diesel sunt echipate cu un convertor catalitic de oxidare, un filtru de particule si un sistem de recirculare a gazelor racite de esapament. Transmisia manuala cu sase viteze ECO Gear pentru toate modelele cu patru cilindri ofera un raport amplu pentru o performanta optima si permite un consum scazut de combustibil si emisii reduse in acelasi timp.

    In topul motorizarilor diesel este cea in sase cilindri, cu care este echipat Viano CDI 3.0. Aceasta combina rulajul lin cu un randament impresionant . Cu o putere de 165 kW (224 CP), el ofera acum o performanta imbunatatita, combinand eficienta cu grija fata de mediu. Modelul Vito 126, cu motorul sau in sase cilindri, pe benzina, ce atinge 190 kW (258 CP), ofera o putere superioara si un confort sporit.

    Sasiul: cel mai ridicat standard de confort si siguranta

    Propulsia cu ajutorul rotilor din spate a adus beneficii dinamicii rulajului si manevrarii modelului Viano chiar din momentul lansarii generatiei modelelor actuale. Atat axa din fata cat si cea din spate au in comun cu modelele anterioare doar structura de baza. Viano continua sa deschida drumul, oferind un standard neegalat de siguranta si o gama unica de sisteme de asistenta, ca parte a gamei standard de echipamente.

    Vizualizari: 3555