rss

Mobil 1, test de 1 milion de kilometri

  1. 13/08/2010
  2. Categoria: Mercedes-Benz
  3. Tags: mobil1
    Vezi toate fotografiile (1)

    Cercetatorii ExxonMobil din Paulsboro, New Jersey au parcurs 1 milion de km intr-un Mercedes-Benz E350 pentru a testa uleiul sintetic de motor, Mobil 1

    La sfarsitul unui lung test de anduranta - dupa ce masina, expusa la factori meteorologici si modificari sezoniere de temperatura, a rulat pe un simulator auto, 1 milion de km - mecanicii Mobil1, impreuna cu inginerii de la Mercedes-Benz au demontat motorul.


    Dintii angrenajului, care se pot toci si eroda intr-atat incat sa determine saltul lantului de distributie si scoaterea din functiune a motorului, erau intr-o forma excelenta. Tachetii si camele aratau ca noi si nici depunerile de uzura de pe axul cu came nu se puteau observa.

    Ultima componenta scoasa din motor, arborele cotit, arata si el "ca nou", cu atat mai mult cu cat, in mod obisnuit, zonele de frecare intensa sau filetate ale motorului tind sa acumuleze multe depuneri de uzura.

    Concluzia experimentului: dupa ce a rulat 1 milion de km cu Mobil 1, motorul lui Mercedes-Benz E350 mai avea sute de mii de kilometri de viata in el.

     

    Vizualizari: 2904
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »