rss

Camioanele Mercedes-Benz Actros sunt de acum si mai sigure

  1. 20/07/2010
  2. Categoria: Mercedes-Benz
  3. Tags: mercedes-benz,
    Vezi toate fotografiile (1)

    Mercedes-Benz a prezentat cea de-a doua generatie a sistemului de asistenta la franare Active Brake Assist pentru camioanele Actros de mare tonaj. Spre deosebire de prima generatie, care frana automat cand detecta riscul unei coliziuni fata-spate cu un obstacol in miscare lenta aflat in fata autovehiculului, Active Brake Assist 2 se activeaza si in cazul in care detecteaza un obstacol static.

     

    Cum functioneaza? Radarul folosit de sistemul Active Brake Assist 2 scaneaza o arie de 1-200 de metri pe linia dinaintea camionului si calculeaza constant distanta pana la autovehiculul din fata sau pana la un obstacol static, precum si diferenta de viteza dintre cele doua autovehicule, dupa cum se explica intr-un comunicat Mercedes-Benz. Daca, in acest caz, accidentul este inevitabil, soferul primeste initial semnale vizuale in forma unui triunghi rosu iluminat si apoi un semnal sonor. Daca lucrurile se inrautatesc, sistemul raspunde prin actionarea franei.

    Aceasta tehnologie cu radar functioneaza in orice conditii meteorologice si la toate treptele de viteza ale camionului, de la 0 km/h pana la 89 km/h (atunci cand limitatorul de viteza este activat), se mai precizeaza in comunicat.

     

    Active Brake Assist 2 va fi instalat in premiera pe camioanele Actros in a doua parte a lunii seprembrie, in cadrul International Commercial Vehicle Show la Hanovra si va inlocui sistemul precedent la inceputul anului viitor.

    Vizualizari: 2025