rss

Volvo va fi cumparat de Geely

  1. 18/06/2009
  2. Categoria: Geely
  3. Tags: Ford, Geely, Volvo
    Vezi toate fotografiile (1)

    Geely Automobile Holdings a ajuns la un acord preliminar cu Ford Motor Co pentru cumpararea brandului suedez Volvo. In plus, chinezii vor sa mute productia modelul XC90 in provincia Guangdong.

    Inainte insa de finalizarea discutiilor, Geely trebuie sa prezinte un plan viabil pentru viitorul lui Volvo. Oficialii chinezi au dat unda verde achizitiei, anuntand ca sunt dispusi de o infuzie de capital, in cazul in care s-ar construi o fabrica noua in regiunea Guangdong.

    Consultantul pentru organismul chinez de consultanta si dezvoltare in industria auto, Jia Xinguang, a declarat ca acesta este momentul oportun pentru firmele chinezesti sa faca achizitii pe intreg mapamondul. Consultantul a continuat, spunand ca Volvo a fost cumparat initial cu 6,49 miliarde $ de Ford, si ca acum valoreaza cel putin 3 miliarde $. Nu au fost anuntate cifrele oficiale, insa se speculeaza ca Geely va investi pana la 10 miliarde $ pentru aducerea companiei suedeze la profitabilitate si mutarea unei parti din productie in China.

    Geely este o companie cunoscuta in primul rand pentru modelul sau GE, ce isi trage radacinile din Rolls Royce Phantom.

    Vizualizari: 996