rss

Geely vrea sa incheie "Afacerea Volvo" la inceputul lui 2010

  1. 16/12/2009
  2. Categoria: Geely
  3. Tags: Deloitte Touche Tohmatsu, Ford, Geely, Volvo
    Vezi toate fotografiile (1)

    Producatorul chinez este nerabdator sa concluzioneze achizitia lui Volvo, afacere pe care o doreste incheiata pana cel tarziu in debutul lui 2010.

    Asiaticii au angajat deja o serie de consultanti pentru restructurare si integrare, intelegerea cu Ford fiind considerata deja o formalitate.

    Deal-ul Volvo nu mai intampina nici o piedica. Ne asteptam sa se incheie inainte de Anul Nou Chinezesc, dupa care Geely va lansa rapid procesul de integrare”, a declarat o sursa care a tinut sa ramana anonima. Acesta va fi dus la indeplinire de catre specialistii lui Deloitte Touche Tohmatsu, care au fost angajati personal de catre presedintele lui Geely, Li Shufu.

    Chinezii se vor concentra cu precadere pe integrarea marketingului si vanzarilor Volvo pe piata din China, precum si pe reteaua de distributie, logistica sau operatiunile globale.

    Este de asteptat ca Geely sa plateasca 1,8 miliarde de $ pe Volvo, 55,55% din acesti bani (1 miliard de $) urmand a proveni din imprumuturile la bancile din Tara Marelui Zid.

    Vizualizari: 1151