rss

Geely este interesat de Saab iar Renault de Saturn

  1. 08/05/2009
  2. Categoria: Geely
  3. Tags: Geely, GM, Renault, Saab, Saturn
    Vezi toate fotografiile (1)

    Constructorul francez Renaul a pornit tratativele cu General Motors pentru preluarea brandului Saturn. Dupa FIAT, care a salvat Chrysler, si Renault se intereseaza de piata auto americana. Saab, alta marca inutila pentru GM, a primit o oferta de la Geely, la doar cateva zile dupa ce chinezii au depus o oferta si pentru Volvo.

    Wall Street Journal a anuntat ca Renault, impreuna cu subsidiara koreana Samsung Motors, au depus o oferta pentru preluarea Saturn. Astfel, modele constructorului francez vor putea ajaunge in State sub sigla Saturn. Pana la sfarsitul anului, GM va termina productia celor 5 modele Saturn.

    GM a primit o oferta pentru Saturn si de la Penske Automotive Group, un lant de 300 de reprezentante. In cazul in care Penske preia Saturn, va avea nevoie de un constructor pentru a-i comercializa modelele sub sigla brandului american. Astfel, au inceput discutii si intre Renault si Penske.

    Saab se reorganizeaza ca brand de sine statator, insa are nevoie de finantare exterioara pentru a supravietui.GM a primit 10 oferte pentru brandul suedez, printre care si una de la Geely. De curand, si FIAT si-a anuntat interesul pentru Saab. Reprezentantii constructorului suedez au anuntat ca pana in vara, GM va alege un cumparator.

    GM supravietuieste cu imprumuturile guvernamentale de 15,4 miliarde $, si are pana la 1 iunie sa ofere un plan de viabilitate, ori va anuntat falimentul.

    Vizualizari: 992
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »