rss

Test Drive (cu video) - Honda Accord

  1. 16/06/2008
  2. Categoria: Audi
  3. Tags: Honda accord
    Vezi toate fotografiile (23)

    Foto: Sorin Miclau; Video: Alexandru Enache
    Galeria foto Auto.ro
    Video aici 

     

    In segmentul D premium si asa de inghesuit de BMW, Audi sau Lexus, vine acum noua Honda Accord. Pe scurt calitatea oferita de Honda Accord ii permite sa se bata cu germanii, iar experienta de condus si gradul de satisfactie a clientilor vizavi de automobilele Honda ii lasa deschisa calea pentru un atac direct la Lexus.

    Lansata saptamana trecuta la Poiana Brasov, noua Honda Accord versiunea sedan a oferit tuturor celor prezenti surpriza de a constata “live” ce propune noul model. Desigur multi dintre ziaristi se gandeau deja la atacul declansat de Honda Accord asupra lui BMW, vizavi de manevrabilitate, a lui Lexus vizavi de tehnologia prezenta la bord si asupra lui Audi la capitolul calitatea finisarilor si imagine.


    Noua Honda Accord la prima vedere propune un look familiar nefiind cazul de o revolutie cat mai ales de o evolutie dictata de piata. Semnificativ schimbat la noua Honda Accord este ecartamentul care s-a marit, si centrul de greutate care a coborat, noua Honda Accord devenind mai joasa decat la modelul precedent. Noile trasaturi de design devin preganante cand insisti cu privrea asupra noii Honda Accord.
    www.auto.ro a testat modelul Honda Accord 2.4 i VTEC in echiparea Executive. Propulsorul de 2.4 litri este mai puternic decat la vechea Honda Accord, fiind capabil sa dezvolte 200 CP/7000 rpm (vechiul model - 190 CP), si un moment maxim 234 Nm/ 4500 rpm (vechiul model – 223 Nm).

    Performantele noului propulsor compatibil cu normele Euro 5 sunt evidentiate de consumul mediu anuntat de 9.0 l/100 km. Noul motor pe benzina cu care era inzestrata noua Honda Accord avea raportul de comprimare marit de la 10.5 la 11.0:1, diametrul supapelor a crescut, fazele de distributie au fost optimizate, iar in evacuare s-au redus presiunile gazelor espapate.

    Honda Accord – transmisie

    Modelul Honda Accord testat de www.auto.ro dispunea de cutie automata cu cinci trepte, cu modul S (Sport) care permite folosirea padelelor situate sub coroana volanului, pentru schimbarea manuala a treptelor.

    Honda Accord – la volan

    In rulare am putut evalua comportamentul dinamic al noii Honda Accord imbunatatit atat de tandemul motor-cutie automata cat si de sistemul de suspensii multilink cu brate oscilante si amortizoare cu lungime de lucru variabila, de rigiditatea sporita a sasiului sau de coborarea centrului de greutate cu efect direct asupra cresterii stabilitatii. Noua Honda Accord nu ofera un comportament iesit din comun, similar cu cel oferit de BMW seria 3 sau Audi A4, insa calitatea manevrabilitatii este crescuta fata de cea a vechiului model, noua abordare a dinamicii practicata de inginerii Honda fiind de bun augur (cresterea ecartamentului, coborarea centrului de greutate, adoptarea solutiilor noi de suspensii).

    Honda Accord este o masina excelenta pentru executivii care doresc un long cruiser alternativa la BMW sau Audi. Atentie insa fiind vorba de un motor sportiv la sarcini mici modelul poate parea unul greoi rigid insa la sarcini medii sau mari la peste 4500 de ture constientizam rapid ca avem sub noi un motor Honda, constructor care a mai dat ora exacta la tehnologia de motoare cu propulsorul de pe Honda S2000 care avea cea mai mare putere litrica la un motor de 2.0 litri.
    La dinamica noua Honda Accord este cu siguranta in premiere league langa Audi si BMW.


    Honda Accord - interior

    Cand intri in interior vei constata ca Audi are brusc o problema, calitatea interiorului fiind una de mare exceptie. Materialele de inalta calitate cu plastice excelente si cu finisare de top sunt o imbinare a ceea ce trebuie sa contina un automobil sport si unul destinat executive management-ului. Ce trebuie remarcat talentul nipon de a complica minimalismul cu puzderia de butoane peste butoane, mii de comenzi pe volan si ecrane, luminite, etc lucru ce te introduce usor in atmosfera unui bord de OZN care necesita obisnuita, insa odata inteles mesajul treaba merge OK si Lexus are si el o problema de perceptie.

    Scaunul soferului este OK, spatiul fiind confortabil, similar cu cel oferit celor de pe bancheta. Scaunele fata climatizate, bancheta si suspensiile creeaza o magie exceptionala fara a minti segmentul premium. Iar pielea era imprastiata cu larghete peste tot.

    Noua Honda Accord vs vechea Honda Accord

    Noua Honda Accord este un automobil mai bun decat vechiul model. Dispune de manevrabilitate aproape de BMW si are un interior cu o calitate exceptionala, langa Audi. La capitolul gadgeturi electronice sta umar la umar cu Lexus.
    Ca alternativa ofera o economie de bani, fata de competitor, si distinctia unei marci sport renumite. Decat un BMW sau un Audi entry-level, puteti lua in considerare Honda Accord cu multiple dotari similare.

    Pretul modelului testat de noi Honda Accord 2.4 i-VTEC Executive afisat pe www.hondatrading.ro , unde gasiti si echiparea completa, este de 24.980 euro fara TVA, plus 4.746 TVA-ul si plus 900 euro taxa de inmatriculare.

    Vizualizari: 4854