rss

Piata auto europeana da semne serioase de stabilizare

  1. 22/10/2010
  2. Categoria: Audi
  3. Tags: Piata auto, UE, , vanzari auto,
    Vezi toate fotografiile (1)

    In urma analizei asupra vanzarilor de masini in Uniunea Europeana in luna septembrie se pot gasi semne de stabilizare in cele din urma a pietei auto, chiar daca recuperarea se face inca greoi. ACEA, Asociaţia Producatorilor Auto din Europa, a declarat ca pentru luna septembrie, vanzarile de masini in UE au totalizat 1,2 milioane de unitati, cu 9,6% mai putin decat anul trecut. In plus, vanzarile industriei auto in luna septembrie in Europa au fost doar un pic mai mici decat cele 1,3 milioane de unitati vandute in septembrie 2008.

     

    Potrivit ACEA este de asteptat ca vanzarile de automobile sa fie mai slabe in restul acestui an comparativ cu 2009, atunci cand programele de reinnoire a parcurilor auto din Franta, Italia si Marea Britanie erau inca in vigoare.

     

    Colin Couchman, un analist financiar londonez, a preconizat ca vanzarile se vor stabiliza in 2011. Couchman spera ca vanzarile auto in UE sa totalizeze 13,11 milioane de unitati in 2011, numar foarte apropiat de vanzarile preconizate in acest an – 13,09milioane de unitati. Analistii considera ca dintre cele mai mari patru piete din Europa de Vest, Germania va fi prima care se va recupera.

    Vizualizari: 1829