rss

Audi Quattro va fi produs in serie

  1. 05/04/2011
  2. Categoria: Audi
  3. Tags: Audi, Quattro
    Vezi toate fotografiile (1)

    Conceptul aniversar Audi prezentat anul precedent la Salonul Auto de la Paris va fi construit in serie. Informatiile au fost dezvaluite de Autocar, care citeaza surse din interiorul companiei. Versiunea de productie ar putea fi lansata in 2013.
     
    Se pare ca a fost deja construit un prototip care are la baza modelul S5 pentru a putea fi analizat de casa auto, inainte de a oficializa anuntul. Aceasta cantareste cu 300 kg mai putin decat Audi RS5, in pofida faptului ca are acelasi tren de rulare si propulsie.

    Quattro Concept a fost prezentat in premiera la Salonul Auto de la Paris, anul precedent, marcand astfel 30 de ani de tehnologie quattro, sistemul de tractiune integrala al Audi. Acesta accelereaza de la 0 la 100 km/h in numai 3,9 secunde si are nevoie de aproximativ 8,5 litri pentru a parcurge 100 km. Puterea este transmisa catre cele patru roti prin intermediul unei transmisii manuale cu sase trepte.

    Coupe-ul cu greutate redusa va beneficia de tractiune integrala si 400 CP sub capota. Autoturismul va fi construit pe un sasiu din aluminiu iar caroseria va avea numeroase elemente din fibra de carbon. Modelul va cantari 1300 de kilograme, adica cu 225 de kilograme mai putin decat bolidul Audi R8.

    Daca aceste informatii se vor concretiza, noul model Audi Quattro ar putea fi lansat in 2013 in serie limitata (200-500 de exemplare).

    Vizualizari: 1916