rss

Asiguratorii ar putea majora RCA-ul cu 50%

  1. 17/11/2010
  2. Categoria: Audi
  3. Tags: asiguratori, mai scump, , RCA,
    Vezi toate fotografiile (1)

    Este foarte posibil ca proprietarii de masini sa plateasca in curand un RCA mai scump cu 15 pana la 50%. Motivul: asiguratorii considera “insuficente” tarifele actuale, in contextul unor cereri de despagubire tot mai mari, informeaza mediafax.

     

    Procentul reprezentand majorarea, va varia de la o companie de asigurari la alta, existand si posibilitatea ca unele societati sa nu aplice nici o crestere de preturi.

     

    Si in luna septembrie companiile de asigurari anuntau scumpirea RCA-ului, motivand cu majorarea TVA-ului, cresterea daunelor si a fraudelor.

     

    In plus, firmele de asigurari beneficiaza de faptul ca o data la 3 luni pot umbla la tarife, dupa ce analizeaza si contraofertele de pe piata. Totusi, proprietarii de masini care nu au produs nici o dauna platesc cu 10% mai putin decat pretul standard al RCA-ului.

     

    Daca in Romania, la inceputul anului, RCA-ul pentru o masina de 1.400 cmc pe un an costa 110 euro, in Ungaria asigurarea auto obligatorie costa 105 euro, in timp ce in Bulgaria numai 80 de euro.

    Vizualizari: 4834