rss

Preview: noul Audi Q3

  1. 10/07/2009
  2. Categoria: Audi
  3. Tags: Audi, audi q3, bmw x1, Cross Coupe Concept, Q3
    Vezi toate fotografiile (1)

    Dupa ce rivalii de la BMW au dezvaluit recent noul X1, cei de la Audi vor sa grabeasca lansarea pe piata a rivalului pentru noul crossover bavarez, Q3, preconizata pentru anul 2011.

    In urma cu trei luni, oficialii companiei din Ingolstadt anuntau ca viitorul Q3 a primit unda verde pentru productia de serie si va debuta in anul 2011. Acum insa, dupa ce X1 este deja pe piata, este foarte posibil ca noul Q3 sa soseasca mai devreme, un insider avansand varianta 2010.

    Prefigurata de conceptul Audi Cross Coupe, versiunea de serie a lui Audi Q3 va avea aceleasi proportii cu prototipul prezentat la Shanghai in 2007, dar va prelua majoritatea liniilor profilate si a suprafetelor netede care caracterizeaza aspectul fratelui mai mare Q5.

    Sasiul va fi de provenienta Volkswagen, mai precis va fi imprumutat de la Tiguan care are aceleasi dimensiuni. Viitorul model va fi oferit atat cu doua roti motrice, cat si cu sistemul de tractiune integrala Haldex de pe Tiguan.

    Gama de motorizari va include cunoscutul turbodiesel de 2,0 litri care va fi oferit in doua versiuni, de 140 CP si 170 CP, precum si propulsorul TFSI de aceeasi cilindree de pe VW Golf GTI care produce 207 CP. Toate motoarele vor fi conectate fie la o cutie de viteze manuala cu 6 trepte, fie la una automata DSG cu 7 rapoarte.

    Noul Audi Q3 va intra in productie la uzina SEAT de la Martorell. Anul viitor va fi prezentat un nou concept Q3, de aceasta data apropiat de versiunea finala de serie.

    Vizualizari: 3841