rss

Porsche ar putea folosi platforma lui Audi R4 la constructia propriului model entry-level

  1. 30/01/2010
  2. Categoria: Audi
  3. Tags: Audi, e-Tron, Porsche, R4, R8
    Vezi toate fotografiile (1)

    La scurta vreme dupa lansarea lui Audi R8, surse mai mult sau mai putin oficiale au inceput sa disperseze zvonul potrivit caruia producatorul din Ingolstadt pregateste in secret un model similar ca si conceptie, numit R4.

    Mai mic, mai ieftin si mai putin performant decat R8, R4 a fost deja previzionat de catre conceptul e-tron; totusi, lucrurile nu se vor opri aici: potrivit ultimelor informatii, platforma sa ar putea fi folosita si de catre viitorul model de baza Porsche.

    Intr-un interviu acordat celor de la Autocar, presedintele grupului Volkswagen, Martin Winterkorn, a admis faptul ca doreste lansarea unui model Porsche pozitionat in gama sub actuala pereche Boxster/Cayman, privit ca un posibil urmas a lui 356.

    “Actuala gama de produse Porsche este ferm bazata pe 911, Boxster, Cayenne si Cayman, iar lucrurile vor ramane asa. Pe de alta parte, investigam si oportunitatile de creare a unui mic model sport si a unui SUV, insa, deocamdata, nu pot spune mai multe”, a declarat Winterkorn.

    In aceste momente, se speculeaza ca noul 356 va avea o configuratie constructiva cu motor boxer pozitionat central, care, gratie unui sistem de supraalimentare cu turbocompresor, va livra in jur de 250 CP. Din punct de vedere mecanic, masina va fi aproape identica cu un Audi R4, insa designul va fi unul in conformitate cu "doctrina" marcii din Zuffenhausen.

    In mod normal, noul 356 ar trebui sa-si consume debutul undeva in 2012 – la aproximativ un an de la debutul lui R4 –, fiind anticipat un pret de start de aproximativ 38.000 de euro.

    Vizualizari: 2079
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »