rss

Noul Audi Q3 va fi construit la uzina SEAT de la Martorell

  1. 22/04/2009
  2. Categoria: Audi
  3. Tags: Audi, audi q3, Cross coupe, SEAT, SUV
    Vezi toate fotografiile (4)

    Constructorul din Ingolstadt a anuntat astazi ca s-a decis asupra locului unde va fi produs noul Audi Q3. Viitorul SUV compact va fi asamblat incepand cu anul 2011 in cadrul uzinei SEAT de la Martorell, la o capacitate de productie anuala de 80.000 de unitati, iar investitia totala se cifreaza la aproximativ 300 de milioane de euro.

    Noul Audi Q3 este cel de-al treilea SUV si, totodata, al treilea membru al familiei Q a producatorului german, dupa Q5, care este produs chiar la Ingolstadt, si Q7, de productia caruia se ocupa uzina Audi de la Bratislava. Noul model va imbina designul si dinamica la condus ale unui vehicul compact cu spatiul si versatilitatea oferite de la SUV si va oferi numeroase inovatii tehnologice.

    Modelul va avea o configuratie clasica cu cinci usi si patru locuri, va fi construit pe o versiune mai lunga si mai rezistenta a platformei noului VW Polo si va avea un aspect de coupe, dar o garda la sol si roti caracteristice unui SUV. Ca gabarit, Q3 va avea 3,94 metri in lungime, cu 68 cm mai scurt decat fratele sau Q5.

    Gama de motorizari cu care va fi oferit noul Audi Q3 va cuprinde noile propulsoare eficiente ale Grupului Volkswagen. Se vor regasi motoarele pe benzina 2.0 TFSI/170 CP, cuplat la o transmisie manuala sau S-tronic cu sapte trepte, si 2.0TFSI/200 CP, care va fi disponibil doar cu cutie S-tronic, si clasicul turbodiesel 2.0 TDI, oferit in variantele de 140 si 170 CP. Prima va fi conectata la o cutie manuala, iar cea de-a doua la una S-tronic.

    Lansarea lui Q3 este preconizata pentru anul 2011, in cursul caruia Audi va mai lansa noul model de clasa mica A1, rivalul lui MINI.

    Vizualizari: 2974