rss

Audi va deschide o noua uzina in China

  1. 19/08/2009
  2. Categoria: Audi
  3. Tags: Audi, China, Uzina, vanzari
    Vezi toate fotografiile (1)

    Audi intentioneaza sa isi extinda afacerea in China, o tara care a reusit sa ignore haosul economic si sa mentina nivelul de vanzari auto neatins. Producatorul german a anuntat ca va deschide o a doua uzina in China in luna septembrie si, astfel, isi va putea dubla productia la 200.000 unitati. 

    Se pare ca uzina va fabrica modelele Q5 si A4L, un model bazat pe popularul sedan A4 insa cu un ampatament marit.  In prezent, A4L este produs de Audi la prima uzina din China.

    Audi a investit 146,3 milioane euro pentru construirea fabricii, care este detinuta in comun cu partenerul sau chinez FAW Group.

    Aceasta nu este singura incercare a marcii germane de a obtine mai mult pe piata chineza. Compania isi va extinde si o noua retea de dealeri pana la 210 de magazine in 100 de orase, pana in 2012. Audi are in prezent 146 de magazine autorizate in China.

    In ceea ce priveste vanzarile, Audi a raportat cea mai buna jumatate de an din istoria companiei, in 2009, inregistrand vanzari record in luna iunie record: mai mult de 13.000 autoturisme s-au vandut intr-o singura luna, mai mult cu 28 la suta fata de aceeasi perioada a anului trecut.

    "Acest record de vanzari ne arata ca am facut alegerile corecte pentru piata chineza, si ca modelul nostru de strategie este potrivit pentru gusturile clientilor chinezi ", a declarat Peter Schwarzenbauer, membru al Consiliului de Management pentru marketing si vanzari la Audi AG.

    Vizualizari: 1219