rss

Audi e-tron, "racheta gamei"

  1. 21/01/2010
  2. Categoria: Audi
  3. Tags: Audi, electrice
    Vezi toate fotografiile (1)

    Initiativa Audi E, de la sfarsitul anului trecut, a continuat la Salonul Auto de la Detroit cu ce-a de-a doua masina – noul e-tron. Audi Electronic Venture (AEV), supraveghează proiectul si colaborează cu universităţi, instituţii de cercetare şi alte companii din domeniul electronicii, mobilitatii si design-ului in acest sens.

     

    Frank Van Meel, presedinte al departamentului de strategie pentru vehicule electrificate Audi, a declarat ca Audi vrea sa se hotarasca asupra conceptelor care pot fi introduse in productie. Van Meel a spus ca, in loc sa converteasca modele deja existente, scopul lor este sa dezvolte modele de sine statatoare care sa fie perfecte pentru propulsia electrica. El a dezvaluit faptul ca Audi a decis sa utilizeze comanda electrica pe masinile sport in locul masinilor de oras, ca urmare a studiilor care concluzioneaza ca oamenii sunt mult mai inclinati sa aleaga o masina cu doua locuri.

     

    Van meel a descris cel de-al doilea, mai mic, e-tron ca fiind “racheta gamei”. Are tractiune spate, dar datorita cuplului, dovedeste o “agilitate teribila.” Masina este propulsata de doua motoare electrice, ce dezvolta impreuna 204 CP si un cuplu motor de 2.650 Nm. Astfel, noul e-tron accelereaza de la 0 la 100 km/h in 5,9 secunde, iar viteza maxima este limitata electronic la 200 km/h. Bateriile ce alimenteaza motoarele pot fi incarcate de la o priza obisnuita in 11 ore, cand aceastea sunt consumate complet, sau in doua ore de la o sursa de 400 V. De asemenea masina are un sistem de recuperare a energiei in timpul franarii.

     

    Este aproape sigur ca noul e-tron este o previzualizare a viitorului R4, insa asteptam sa vedem care sunt intentiile celor de la Audi.

     

    Vizualizari: 1205