rss

Audi cumpara 9% din actiunile echipei de fotbal Bayern Munchen

  1. 30/11/2009
  2. Categoria: Audi
  3. Tags: Audi, Autoeconomie, FC Bayern Munchen
    Vezi toate fotografiile (1)

    Audi se afla pe lista sponsorilor clubului german de fotbal Bayern Munchen de mai multi ani, asa ca producatorul din Ingolstadt a decis ca este momentul sa duca relatia la un alt nivel. Astfel, Audi a anuntat ca intentioneaza sa cumpere 9,1 din actiunile celei mai galonate echipe de fotbal din Germania.

    Preluarea dividendelor se va realiza in trei etape distincte ce se vor derula intre martie 2010 si iulie 2011, valoarea tranzactiei urmand sa se ridice la circa 90 milioane de euro.

    "Sunt sigur ca acest parteneriat ne va deschide noi oportunitati la nivel global. Ma gandesc aici la piata din Asia, de exemplu, unde Audi este deja bine reprezentat", a spus fostul atacant german Karl-Heinz Rummenigge, actual presedinte al Comitetului Executiv de la FC Bayern Munchen.

    Inca de la inceputul parteneriatului, relatia dintre cele doua parti a fost una speciala: in 2003, angajatii Audi au pus bazele Fan Club-ului Audi FC Bayern Munchen, care a devenit in scurt timp cea mai numeroasa organizatie de acest fel din Germania, cu peste 5.000 de membri.

    Vizualizari: 1314