rss

Audi a lansat noul sistem de navigatie cu interfata MMI

  1. 01/07/2009
  2. Categoria: Audi
  3. Tags: Audi, Audi a3, Audi R8, Mmi, navigatie
    Vezi toate fotografiile (3)

    Constructorul german Audi a anuntat ca a imbunatatit interfata MMI (Multi Media Interface) si sistemul de navigatie disponibile pentru modelele A3, TT si R8, care ofera o rezolutie mai buna a display-ului, dar si viteze de calculare mai mari a rutelor dorite.

    Noul sistem de navigatie, denumit RNS-E (versiunea E), include un ecran de 6,5 inch care are o rezolutie de 800x480 de pixeli. Viteza de calculare a rutei a fost sporita datorita integrarii unui procesor de 600 Mhz de ultima generatie.

    Dincolo de coordonatele obisnuite, pe display-ul sistemului de navigatie sunt afisate limitele de viteza pentru autostrazi si sosele. In plus, in modul topografic, userii pot "naviga" nu doar pe orizontala si pe verticala, ci si pe ruta dorita.

    Interfata MMI dispune de un hard-disk de 30Gb pe care pot fi inregistrate pe un card de memorie SD pana la 14.000 de melodii sau 700 de ore de muzica. Aceastaeste dotata cu adaptor Bluetooth ceea ce face posibila redarea melodiilor favorite stocate si pe alte device-uri externe precum telefonul mobil, MP3 sau pe iPod, fara a mai fi nevoie de cablu.

    Exclusiv pe Audi R8, sistemul de asistare la parcare este dotat cu camera video pentru mersul in marsarier. In afara semnalelor acustice, acum sunt afisate pe ecranul amplasat in plansa de bord si distantele fata de masinile din fata si, respectiv, din spate.

    Noul sistem de navigatie RNS-E cu interfata MMI este disponibil acum in Europa si costa intre 2.270 si 2.565 de euro, in functie de model. Ulterior, acesta va fi lansat si in SUA.

    Vizualizari: 3375