rss

Audi S1, rival direct pentru Mini Cooper S

  1. 05/01/2010
  2. Categoria: Audi
  3. Tags: A1, Alfa romeo mito, Audi, MINI Cooper S, S1
    Vezi toate fotografiile (1)

    Audi pregateste hatckback-ul S1 de 180 CP pentru a rivaliza cu Mini Cooper S si Alfa Romeo Mito Cloverleaf. S1 este programat pentru debutul mondial la show-ul auto de anul viitor de la Paris.

    A1 si S1 au fost dezvaluite cu doi ani in urma, cand Audi a prezentat Metro Project Concept. Versiunea de productie a lui S1 va beneficia de interpretarea mai noua a grilei Audi, similara cu cea prezenta pe conceptul in cinci usi a lui Audi Sportback.

    S1 va primi de asemenea, bare de protectie mai adanci, o inaltime mai mica, carcase din crom ale oglinzilor si jante de 17 inch. Masina foloseste o versiune tunata a propulsorului VW de 1.4 litri turbo cu injectie directa si patru cilindri.

    Deja utilizat de Audi pe modelul entry-level a lui A3 de 122 CP, motorul pregatit pentru S1 va avea o presiune mai ridicata si va suferi modificari la sistemul de inductie pentru a creste puterea la 180 CP si a avea un cuplu maxim de 249 Nm.

    Cu toate acestea, S1 va fi primul model Audi care nu va dispune de tractiune quattro. In schimb, S1 va avea tractiunea pe fata si va folosi o transmisie cu sapte trepte si dublu ambreiaj.

    Desi S1 mai are de asteptat inca un an pentru a fi comercializat , seful de dezvoltare Audi, Michael Dick a precizat deja ca performanta masinii va fi asemanatoare cu cea a rivalilor precum Mini Cooper S si Alfa Romeo Mito Cloverleaf. Acesta a declarat ca sprintul pana la 100km/h se realizeaza in mai putin de sapte secunde iar viteza maxima va fi mai mare de 225 km/h.

    "O foarte mare atentie a fost acordata tuningului din partea frontala, in special proprietatilor directiei. Am descoperit o combinatie excelenta intre simtul directiei si aderenta in general ", a declarat Michael Dick.

    Vizualizari: 2524
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »