rss

Audi R4 va fi versiunea de productie a conceptului e-tron

  1. 15/10/2009
  2. Categoria: Audi
  3. Tags: Audi, audi e tron, audi r4
    Vezi toate fotografiile (4)

    Despre un viitor R4 s-a tot vuit in mass-media, insa Audi nu a confirmat niciodata. Mai nou, conform AutoExpress, noul R4 va fi versiunea de productia a conceptului electric e-tron prezentat luna trecuta la Frankfurt.

    Noul model insa, va fi si dezvoltat si in versiuni traditionale, pe benzina, devenind astfel un R8 mai mic, care se va pozitiona intre Audi TT si R8.

    Starnind reactii pozitive din partea publicului, conceptul de la Audi cu propulsie electrica si zero emisii CO2 a fost un mare succes in cadrul precedentului salon auto. Iar acum, Johan de Nysschen, directorul Audi America, a confirmat ca Tesla va primi in curand un rival pe masura.

    Proiectul va fi, se pare, realizat in colaborare cu cei de la VW si Porsche,  viitorul R4 fiind probabil “frate” de sasiu cu urmatoarea generatie Boxter si Cayman.

    R4-ul electric va fi pozitinat ca varf de gama si va fi propulsat de patru motoare electrice, doua pe fiecare axa, ce vor fi alimentate de baterii litiu-ion. Acestea vor dezvolta aproximativ 300 CP, precum si un cuplu incredibil de 4500 Nm si un sprint de la 0 la 100 km/h in numai 4,8 secunde. Totul, cu zero emisii.

    Bateriile de 470 kg vor fi pozitionate in centrul masinii, in locul motorului traditional, si vor oferi o autonomie de 250 km  dupa o reincarcare completa.

    Vizualizari: 2598