rss

Audi E1: primele detalii

  1. 01/05/2009
  2. Categoria: Audi
  3. Tags: Audi, audio e1, Hibrid, Vw up!
    Vezi toate fotografiile (1)

    In 2007, Volkswagen prezenta trei concepte - un hatchback cu doua usi, unul cu patru usi si un van de mici dimensiuni - care prefigurau viitoarea sa gama de modele ecologice de clasa mica. Planuita initial pentru VW, SEAT si Skoda, aceasta noua gama va include si o versiune Audi, care se va numi E1, care va fi construit pe aceeasi platforma prezent de VW Up!.

    Cel mai mic model de la Ingolstadt, care va avea o configuratie de 2+1 locuri, va fi pozitionat in gama sub Audi A1 si va avea mai multe versiuni, celor clasice pe benzina si diesel urmand sa li se alature si una hibrida, care va putea functiona 100% pe baza unui motor electric cu baterii Litiu-Polimer si care ar urma sa rivalizeze cu modele electrice similare precum Smart ForTwo si FIAT 500 Hybrid. Printre motorizarile de care va beneficia viitorul Audi E1 se vor numara o unitate turbo in doi cilindri de 600 cmc si una cu trei cilindri de 1,2 litri.

    Din punct de vedere estetic, viitoarea citadina va prelua, firesc, majoritatea liniilor de design specifice marcii celor patru cercuri, cum ar fi grila frontala single frame cu imensul logo Audi, jante din aliaj, blocuri optice fata/spate cu LED-uri, precum si gadget-uri deosebite cum ar fi noul concept Audi denumit "Audi Mobile Device", o unitate portabila care functioneaza ca un sistem de autorizare si acces pentru vehicul, ca telefon mobil, mai exact un telefon mobil ce poate prelua controlul asupra masinii. Acest device este fixat in consola centrala si este prevazut cu display touch-screen, navigatie prin satelit, MP3 player si, evident, telefon.

    Noul Audi E1 va fi asamblat la uzina din Slovacia, asemenea celorlalte versiuni derivate din Up!, si va avea un pret estimat la circa 13.500 de euro, urmand sa fie lansat pe piata cel tarziu in anul 2011.

    Vizualizari: 3887
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »