rss

Audi: 20 de ani de tehnologie TDI

  1. 23/11/2009
  2. Categoria: Audi
  3. Tags: Audi, TDI, tehnologie
    Vezi toate fotografiile (1)

    Intr-un an ca 2009, deja plin de celebrari din partea constructorilor din industria de automobile, Audi ne aminteste ca in urma cu 20 de ani a debutat tehnologia TDI pe modelul 100 2.5 TDI, la Salonul Auto de la Frankfurt.

    Inca din 1989, Audi a construit aproximativ 5 milioane de motoare TDI in diverse configuratii iar cifrele indica ca cel putin atatea sunt pe cale sa fie produse.

    "20 de ani de TDI inseamna 20 de ani de progres si schimbari dinamice, sportivitate si eficienta,", a declarat membrul consiliului pentru dezvoltarea tehnica Audi, Michael Dick.

    "TDI este un factor cheie care contribuie la avansarea marcii noastre in segmentul premium. Aceasta tehnologie a devenit cea mai de succes din lume, fiind de neegalat in ceea ce priveste puterea si eficienta consumului de combustibil. " a continuat acesta.

    Audi isi va concentra eforturile pe dezvoltarea constanta a tehnologiei TDI
    , de vreme ce este "singurul producator auto care a pus un accent major pe imbunatatirea tehnologiilor existente decat crearea altora noi, cum ar fi cele hibride".

    "Potentialul inerent a lui TDI este departe de a fi epuizat. In ultimii 20 de ani, Audi a scris o poveste extraordinara, de succes cu acest concept si va continua sa faca acest lucru in cursul urmatorului deceniu," promite constructorul.

    Vizualizari: 1636