rss

Audi RS6, a 72-a masina din garajul Regelui Juan Carlos al Spaniei

  1. 22/01/2010
  2. Categoria: Audi
  3. Tags: Audi, Regele Juan Carlos, RS6
    Vezi toate fotografiile (2)

    Regele Juan Carlos I al Spaniei este cunoscut ca un mare pasionat de automobile, dovada stand si cele 71 de masini pe care le detine si care sunt ingrijite zilnic de 65 de angajati. Acum, insa, acestia vor avea inca un autromobil de intretinut. Regele Juan Carlos tocmai si-a achizitionat cea de-a 72-a masina, un Audi RS6 care se va alatura, in garajul monarhului, unui Rolls Royce Phantom IV din 1959, un Maybach si un Mini, ca sa numim doar cateva autovehicule din colectia sa.

    De fapt - asa cum va asteptati, probabil -, Regele Juan Carlos I a primit Audi-ul in dar de la producatorul german. Exemplarul este unul deosebit, de culoare neagra, logo-ul Audi si jantele fiind si ele vopsite in aceeasi culoare.

    Sub capota se afla un agregat TFSI de 5,0 litri, care dezvolta 572 CP si 480 Nm. Propulsorul este cuplat la o transmisie Tiptronic cu sase rapoarte, ce transmite puterea catre toate cele patru roti. RS6 sprinteaza de la 0 la 100 km/h in 4,5 secunde si are o viteza maxima limitata electronic la 250 km/h (sau 275 km/h pentru anumite versiuni).

    Versiunea destinata monarhului iberic se diferentiaza de restul gamei prin luminile de urgenta integrate in blocurile optice fata, placute de inmatriculare speciale - folosite doar de regalitate - si stegulete fixate pe aripile fata.

    Vizualizari: 2764