rss

Un Audi R8 s-a carbonizat pe Autostrada A1 (cu video)

  1. 16/09/2009
  2. Categoria: Audi
  3. Tags: Audi, Audi R8, Autostrada, autostrada a1, bucuresti-pitesti

Tocmai cand Audi se pregatea sa dezvaluie la Frankfurt versiunea roadster a supercar-ului sau, denumita Spyder, un Audi R8 sfarsea tragic, ieri dimineata, pe Autostrada Bucuresti-Pitesti, fiind carbonizat in intregime.

Spre deosebire de alte situatii, de aceasta data, bolidul german nu era condus de proprietarul sau, ci de un inginer specializat de la un service Audi, care era insotit de un coleg de-al sau. Masina, evaluata la circa 130.000 de euro, ii apartinea unui tanar din Bucuresti care si-o achizitionase in urma cu putin timp. Acesta a dus-o la service pentru o banala revizie, care implica schimbul de ulei, a placutelor de frana, filtrelor etc.

Angajatii service-ului s-au gandit insa ca n-ar fi rau sa ii faca si un test-drive pentru a fi siguri ca totul este in regula. In timp ce proprietarul astepta la service, a primit un telefon prin care era informat ca bijuteria sa a luat foc!

Inginerul care efectua testul le-a declarat politistilor ca avea legat la bord un laptop cu un soft special. La un moment dat, potrivit spuselor "specialistului", calculatorul i-ar fi semnalat o eroare, dupa care a inceput sa iasa fum de sub capota. Cei doi au oprit pe banda de urgenta la kilometrul 91 al autostrazii A1, au apucat sa coboare din masina care a fost cuprinsa instantaneu de flacari. Pompierii au ajuns prea tarziu la fata locului, supercar-ul facandu-se scrum.

Oficialii Audi Romania vor initia o ancheta interna pentru a depista cauza incidentului, ramasa deocamdata necunoscuta dupa cum a declarat reporterului Stirilor ProTV un reprezentant al pompierilor. La randul lor, politistii de la Rutiera vor cerceta in ce masura cei doi ingineri faceau un test-drive autorizat sau pur si simplu iesisera pe autostrada cu acest Audi R8 doar pentru a se plimba.

Vizualizari: 3682