rss

Criza globala face o noua victima: Audi a anulat proiectul R8 V12 TDI

  1. 07/05/2009
  2. Categoria: Audi
  3. Tags: Audi, Audi R8, R8 v12 tdi, Supercar
    Vezi toate fotografiile (7)

    Atunci cand a fost prezentat la editia de anul trecut a Salonului Auto de la Detroit, conceptul Audi R8 V12 TDI a fost foarte bine primit pentru ca reprezenta o alternativa diesel extrem de eficienta, puternica si performanta la modelele Lamborghini si Ferrari. Din pacate, insa, oficialii din Ingolstadt au anuntat ca din cauza crizei globale actuale acest proiect a fost abandonat.

    Propulsorul V12 TDI de pe conceptul R8 era derivat din turbodieselul care facea legea in LeMans Series si la o cilindree de 5,5 litri, 500 CP si un cuplu maxim de 1001 Nm promitea sa fie o adevarata lovitura de piata in momentul in care ar fi intrat in productia de serie. Iar cand Audi a expus la Geneva, in luna martie a acestui an, un al doilea concept, nu putini au fost cei care se gandeau ca acest proiect indraznet va intra in productia de serie.

    Acest propulsor super performant si tehnologia pe care o inglobeaza acesta ar fi determinat, spun cei de la Audi, niste costuri de productie extrem de mari, mult prea mari pentru un model de strada. Insa, doar pentru ca piata auto globala nu se gaseste in momentul de fata la un nivel care ar fi putut face din Audi R8 V12 TDI un business de succes, nu inseamna ca proiectul nu ar putea fi reluat intr-un viitor destul de apropiat, asa cum sustine producatorul german.

    Vizualizari: 1578