rss

Audi va prezenta la Frankfurt un concept R8 electric

  1. 31/07/2009
  2. Categoria: Audi
  3. Tags: Audi, Audi R8, R8, r8 eperformance, vehicule electrice
    Vezi toate fotografiile (1)

    Dupa ce rivalii de la Mercedes-Benz au confirmat ca intentioneaza sa produca in serie un supercar electric, SLS eDrive, care va deriva din modelul SLS AMG, cei de la Audi au anuntat ca vor prezenta la Frankfurt un concept sportiv care va deriva din R8.

    Potrivit unor informatii neoficiale, viitorul model ecologic s-ar putea numi R8 ePerformance si ar urma sa fie propulsat de un pachet de baterii litiu-ion si de cate un motor electric pentru fiecare roata. Cu alte cuvinte, nu va fi un hibrid, ci un vehicul 100% electric.

    Este de asteptat ca un astfel de model sa sufere modificari notabile de ordin estetic comparativ cu "fratele" sau pe benzina. Spre exemplu, se va renunta la uriasele prize de aer frontale si laterale, care sunt inutile pe un vehicul electric, si la pragurile laterale, care vor fi modificate pentru a servi in alt scop. De asemenea, dupa ce a popularizat farurile cu LED-uri, viitorul R8 va beneficia de niste blocuri optice frontale care vor incorpora LED-uri de culoare alba.

    Deocamdata, Audi nu a confirmat daca acest prototip va fi produs candva si in serie, insa daca va da unda verde, productia nu va demara inainte de 2015.

    Vizualizari: 1780