rss

Audi Ur-Quattro revine in 2010

  1. 30/06/2009
  2. Categoria: Audi
  3. Tags: Audi, Audi A5, audi tt-rs, audi ur-quattro, Quattro
    Vezi toate fotografiile (1)

    Putine modele de serie au inspirat sentimentul popular sau victoriile in motorsport asa cum a facut-o coupe-ul Audi Quattro. Dupa 19 ani de asteptare, ar putea fi momentul reintrarii in scena a legendarului Ur-Quattro.

    Cu circa doua luni in urma, constructorul din Ingolstadt a vorbit pentru prima data despre posibilitatea de a reinvia modelul care a facut istorie in anii 80. Oficialii germani au lasat sa se inteleaga ca viitorul Ur-Quattro ar putea fi construit pe platforma tehnica a coupe-ului A5 de la care este posibil sa imprumute principalele linii si detalii de design.

    Potrivit unor informatii preliminare, noul Audi Ur-Quattro va avea o caroserie realizata din materiale usoare precum aluminiul, care vor face ca masina sa aiba o greutate ce nu va depasi 1.400 kg. De asemenea, pentru reducerea masei, noul model ar putea sa primeasca si alte materiale similare folosite de regula in motorsport, precum policarbonatul, un material foarte usor si rezistent in acelasi timp, gol la interior si transparent, care nu este exclus sa ia locul traditionalei sticle pentru suprafata vitrata.

    Noul model va avea cel mai probabil roti de 19 sau 20 de inch, care vor ascunde frane ceramice, dar si un eleron posterior activ, suspensii magnetice reglabile automat si un diferential sport quattro.

    In ceea ce priveste gama de motorizari, se pare ca noul Ur-Quattro va fi oferit in mai multe variante. Astfel, versiunea entry-level va fi propulsata de un motor de 2,0 litri si 300 CP, care va fi urmata de un motor cu 5 cilindri de 2,5 litri imprumutat de la TT-RS care se va apropia de cel care echipa cea de-a doua generatie Quattro construit intre 1987 si 1991. Daca Audi va da unda verde, acest motor va dezvolta o putere maxima de 375 CP, in timp ce versiunile cele mai puternice vor fi un V6 biturbo de 425 CP si varful de gama V8 de 4,2 litri.

    Exista zvonuri care spun ca va exista chiar si o versiune hibrida care va avea o autonomie de 30 km in regim 100% electric. Varianta ecologica va fi lansata dupa modelul standard, adica undeva in a doua jumatate a lui 2010, adica in anul in care Ur-Quattro va implini 30 de ani.

    Vizualizari: 1789