rss

Audi UR-Quattro: noi informatii

  1. 21/08/2009
  2. Categoria: Audi
  3. Tags: Audi, Audi S5, audi ur-quattro, Coupe, coupe-quattro
    Vezi toate fotografiile (1)

    Ar fi fost cadoul perfect pentru Centenarul Audi, sarbatorit de compania din Ingolstadt la 16 iulie, dar n-a fost sa fie. Deocamdata... Asta pentru ca oficialii germani nu au renuntat la ideea renasterii legendarului Ur-Quattro din anii 80.

    Desi conceptul era aproape gata, sefii Audi au oprit pentru moment asa-numitul proiect "Anniversario", care ar fi trebuit sa prinda viata in 2010. Motivul? Nemtii au decis ca modelul sport ar trebui sa se prezinte intr-o maniera mai putin agresiva si mai prietenoasa cu mediul inconjurator si au nevoie de timp pentru a definitiva noile detalii.

    Noul Audi Ur-Quattro va fi o intepretare moderna a modelului original care a fost construit intre anii 1980 si 1991. Designul masinii va fi derivat din cel al coupe-ului Audi S5, dar va aeva un ampatament mai mic din considerente strict financiare.

    Motorizarea va fi asigurata de un propulsor turbo in 5 cilindri de 2,1 litri, care va fi capabil sa dezvolte 306 CP.

    Din punct de vedere stilistic, modelul de serie va suferi cateva modificari cu conceptul din care va deriva. Astfel, acesta va primi noi bare de protectie, un spoiler posterior supradimensionat, montanti C mai mari, bosaje mai proeminente, pentru a putea adaposti un set de jantele din aliaj de 19 inch, precum si o garda la sol mai mica.

    Totodata, portierele, capota si capacul portbagajului vor fi mai usoare comparativ cu cele de pe S5 urmand a fi realizate din materiale compozite, aluminiu si fibra de carbon.

     

    Vizualizari: 2685