rss

Preview Geneva: Audi Q5 Hybrid va primi motorul 2.0 TFSI

  1. 01/02/2010
  2. Categoria: Audi
  3. Tags: 2.0 tfsi, Audi, Ecologie, hibride, Q5, Q5 Hybrid
    Vezi toate fotografiile (1)

    Audi va prezenta la Geneva versiunea cu propulsie alternativa a SUV-ului compact Q5, care va fi primul hibrid din portofoliul marcii germane. Modelul ecologic se va baza pe motorizarea 2.0 TFSI si va oferi un nivel minim al emisiilor de 140 g CO2/km.

    Aceasta cifra va fi valabila pentru versiunea de 180 de cai-putere a noului Audi Q5 Hybrid, in timp ce modelul  echipat cu motorul 2.0 TFSI de 210 CP va degaja in aer circa 195 grame de dioxid de carbon per kilometru parcurs.

    Propulsorul conventional cu combustie interna va lucra pe viitorul Q5 Hybrid in combinatie cu un motor electric alimentat prin intermediul unui set de acumulatori litiu-ion. Varianta ecologica a lui Q5 va putea rula in modul "full electric" pentru o perioada de timp limitata si doar pe distante foarte scurte, de maximum 3 km, potrivit lui Michael Dick, seful departamentului de dezvoltare al producatorului din Ingolstadt.

    Tot la Geneva nemtii vor aduce si o versiune full-hibrida a navei amiral A8 derivata din modelul V6 3.0 TFSI, despre care nu se stie inca daca va intra in productia de serie.

    Vizualizari: 2204