rss

Spionat: Audi A8

  1. 30/09/2009
  2. Categoria: Audi
  3. Tags: A8, Audi
    Vezi toate fotografiile (5)

    Actuala generatie Audi A8 se afla la vanzare din 2003 si din acel moment a primit doar un facelift minor pentru a-si mentine tonusul, alaturi de Mercedes-Benz S-Klasse, Lexus LS si de noul BMW Seria 7. Modificarile minore de stil aduse pana acum se vor mai pastra cateva luni pana la lansarea noii generatii A8, care isi va face aparitia in 2010.

     

    Anterior, un prototip a fost fotografiat in timpul testelor, ascuns sub caroseria actualului D3. De aceasta data, va oferim fotografii cu masina reala surprinsa pe parcursul unor teste in sudul Europei.

     

    Audi A8 utilizeaza platforma lui A4, insa vom vedea mai multe materiale exotice, cum ar fi aluminiul si magneziul, utilizate pentru a ajuta masina sa scada in greutate si pentru o dinamica imbunatatita.

     

    Gama de motoare va fi probabil identica cu cea actuala, incepand cu V6-le pe benzina si continuand cu V8 FSI si, eventual, noul V12 TDI. Motorul W12 de 6.0-litri este, insa, pe lista neagra din cauza costurilor ridicate si a emisiilor. Este de asteptat ca masina sa fie disponbila atat cu tractiune fata, ca model de baza, cat si cu tractiune integrala.

     

    Audi a declarat ca A8 va fi dezvaluit la sfarsitul acestei toamne si ca va ajunge pe piata din Marea Britanie la inceputul lui 2010.

     

    Foto: copyright by Automedia

     

    Vizualizari: 1722