rss

Noi detalii despre viitoarea generatie Audi A8

  1. 20/07/2009
  2. Categoria: Audi
  3. Tags: A8, Audi, Audi A8, Frankfurt, limuzina de lux
    Vezi toate fotografiile (2)

    Pe masura ce ne apropiem de lansarea noii generatii a modelului A8, oficialii Audi dau publicitatii noi informatii despre varful lor de gama, care ar trebui sa apara cel mai tarziu in primavara anului viitor.

    Desi, recent, compania din Ingolstadt anuntase ca noul A8 nu va mai fi prezentat la Frankfurt, ci in martie anul viitor, la Geneva, este foarte posibil ca pana la urma limuzina de lux sa debuteze la show-ul german.

    Cele mai noi informatii despre viitorul Audi A8 ne-au parvenit cu ajutorul revistei AutoWeek, care a scris ca noul model va avea o versiune de baza care va cantari 1.700 kg, cu 10% mai putin comparativ cu actuala generatie si, in mod cert, mai putin si decat principalii rivali de pe piata, BMW Seria 7 si Mercedes-Benz S-Klasse.

    Gama de motorizari va include, in premiera, unitatea V6 TFSI care echipeaza in prezent modelele S4, A5 si A6, in timp ce propulsorul de top W12 va fi pastrat, dar intr-o versiune mult imbunatatita, nefiind insa vorba despre un motor nou.

    Aceasta informatie vine sa infirme zvonurile potrivit carora Audi ar urma sa renunte la propulsorul cu 12 cilindri din cauza cifrelor mari legate de consumul de carburant si de emisiile de CO2.

    Se pare ca decizia germanilor de a mentine acest motor a fost luata ca urmare a cererii foarte mari care vine dinspre Asia si tarile arabe.

    Vizualizari: 1833