rss

Audi A8 Hybrid vine la Geneva

  1. 12/01/2010
  2. Categoria: Audi
  3. Tags: A8, Audi, BMW, Mercedes, Q5 Hybrid
    Vezi toate fotografiile (1)

    In pofida anumitor zvonuri, Audi este la fel serios in ceea ce priveste propulsiile hibride pe cat sunt si competitorii sai directi, Mercedes si BMW.

    Iar pentru a dovedi asta, constructorul din Ingolstadt va prezenta la Geneva un model A8 dotat cu propulsie benzina/electric, masina ce va completa prezenta viitorului Q5 Hybrid (programat pentru vara acestui an).

    Un alt aspect demn de mentionat este si cel referitor la determinarea germanilor de a nu insista in directia asa-numitelor propulsii “mild-hybrid” (sisteme la care motorul electric nu poate asigura functionarea masinii in modul 100% electric).

    “Trebuie sa spunem “Nu” tehnologiilor care bat pasul pe loc. Ca atare, Audi nu va crea nici un sistem “mild-hybrid”, ci isi va concentra eforturile pe dezvoltarea unei tehnologii full-hybrid benzina/electric, mai relevanta in raport cu vehiculele electrice si asteptarile consumatorilor”, a declarat Johan de Nysschen, presedintele lui Audi of America.

    In alta ordine de idei, compania din Ingolstadt va lansa nu mai putin de opt modele noi anul acesta si spera ca acest tur de forta, impreuna cu munca de reconstructie a activitatii din SUA, sa o ajute sa vanda si in 2010 peste un milion de masini.

    Vizualizari: 1523