rss

Audi A1 si A8 nu mai vin la Frankfurt

  1. 10/07/2009
  2. Categoria: Audi
  3. Tags: Audi, Audi A1, Audi A8, Frankfurt
    Vezi toate fotografiile (2)

    Desi editia din acest an a Salonului Auto de la Frankfurt este considerat de multi constructori locul ideal pentru a-si prezenta cele mai recente creatii, Audi se pare ca este de alta parere, compania din Ingolstadt anuntand ca nu va mai prezenta noile A1 si A8.

    Oficialii Audi nu si-au motivat in nici un fel decizia, insa au tinut sa precizeze ca vor dezvalui in premiera mondiala in cadrul show-ului german noul A5 Sportback, asa cum anuntasera de mai multa vreme.

    Interesant este faptul ca atat A1, cat si A8 vor intra in productia de serie spre sfarsitul acestui an, iar la Frankfurt am fi putut admira versiunile finale de serie ale celor doua modele.

    Noul Audi A1 este unul dintre modelele constructorului german care ar putea ajunge si pe pietele nord-americane, insa dealerii sunt speriati in ceea ce priveste pretul. Potrivit unui insider, versiunea europeana a lui A1 va costa in jur de 20.000 de euro (aproximativ 28.000 de dolari), ceea ce inseamna ca modelul american va avea cam acelasi pret, mult insa peste asteptarile de peste Ocean, "cifrate" la 18.000 de dolari.

    Noua generatie a lui Audi A8 va folosi motoare V8 de 3,0 si 4,2 litri dotate cu tehnologie start/stop, doua pe benzina si doua diesel. Varful de gama S8 va primi dupa toate probabilitatile propulsorul V10 5.0 FSI de 620 CP.

    Deocamdata, noile date de lansare ale celor doua modele raman invaluite in mister, insa este posibil sa le vedem spre sfarsitul anului sau cel tarziu inceputul lui 2010.

    Vizualizari: 2489