rss

Audi lucreaza la un prototip din aluminiu bazat pe A5 Coupe

  1. 01/10/2009
  2. Categoria: Audi
  3. Tags: A5. coupe, Audi, Prototip
    Vezi toate fotografiile (1)


    Audi lucreaza la un concept nou care pune accent pe eforturile companiei in dezvoltarea unor vehicule mai usoare. Prototipul bazat pe A5 Coupe cuprinde mai multe tehnologii de reducere a greutatii si care au ca scop imbunatatirea economiei de combustibil, reducerea emisiilor de CO2 si consolidarea manevrabilitatii.

    Materiale usoare vor taia din greutate 100 de kilograme, comparativ cu modelul standard. Constructia de otel a fost inlocuita cu materiale din aluminiu si fibra de carbon, sistemul Audi Space Frame (ASF) jucand un rol cheie in efortul producatorului de a reduce greutatea vehiculului.

    "Utilizarea sistemului ASF reduce greutatea cu cel putin 40 la suta, comparativ cu materialele de constructie conventionale din otel, iar acest lucru este demonstrat prin masa proprie de 1,310 kg a prototipului de aluminiu A5, comparativ cu un total de 1,420 kg pentru echivalentul din otel al modelului de serie ", a declarat un oficial al companiei

    Prototipul este alimentat de un propulsor de  2.0-litri cu patru cilindri ce dezvolta 211 CP, in timp ce o tona este sustinuta de 161 CP.

    "Designul noului  A5 Coupe  nu doar permite ca un motor mai mic sa suplimenteze unul mai mare, avand niciun impact asupra performant, dar are si efecte secundare  auxiliare, cum ar fi franele si transmisia, care pot, de asemenea, sa fie reduse in dimensiune si greutate ", a adaugat un reprezentant al companiei.

    Potrivit unor surse din interiorul companiei, prototipul ar putea ramane la stadiul de concept, producatorul german dorind doar sa demonstreze potentialul sau in realizarea unor modele cu greutate redusa, performante excelente si emisii scazute.

    Vizualizari: 1484