rss

Viitoarea generatie Audi A3: primele detalii

  1. 05/05/2009
  2. Categoria: Audi
  3. Tags: Audi, Audi a3, Hatchback, Sedan, Sportback
    Vezi toate fotografiile (1)

    Constructorul german a amanat cu un an lansarea viitoarei generatii a hatchback-ului A3 din cauza ca Audi lucreaza in prezent la alte doua noi modele, hatchback-ul A1 si soft-roader-ul Q3. Prevazut initial sa fie lansat spre sfarsitul acestui an, noul Audi A3 va aparea in prima jumatate a lui 2010 in versiunile clasice cu trei si cinci usi, iar ceva mai tarziu Audi va introduce o varianta cabrio, una Sportback (break) si, pentru prima data in istoria modelului, una sedan, care va fi destinata exclusiv pietei nord-americane.

    Aceasta noua versiune de caroserie ar putea constituit asul din maneca celor din Ingolstadt in tentativa lor de a face din noul A3 un lider de piata in segmentul sedanurilor cu patru usi peste Ocean, acolo unde aceste modele sunt la mare cautare, si sa castige, astfel, razboiul cu marii rivali BMW Seria 1 si viitoarea gama de modele sport Mercedes A-Klasse si B-Klasse.

    Potrivit primelor informatii, viitorul A3 sedan vafi construit pe platforma complet noua, cu un sistem de suspensii multibrat pe puntea spate si MacPherson pe fata. Noul model va avea aspect de coupe, cu linii ceva mai profilate, dar nu foarte deosebite de actuala generatie, va avea aceleasi dimensiuni cu cele ale actualului VW Jetta - o lungime de circa 4,2 metri, sustine presa de specialitate din Germania - si va dispune de un portbagaj mai mare decat break-ul Sportback.

    Gama de motorizari va cuprinde o noua versiune entry-level de 1,2 litri TSI, care genereaza 105 CP si 175 Nm de cuplu, care va lua locul actualului motor aspirat de 1,6 litri. Acesta va fi urmat de un 1.4 TSI de 125 CP si 200 Nm si de un 1.8 TSI de 160 CP si 250 Nm, in timp ce varful de gama va avea un motor 2.0 TSI de 211 CP. Performantul S3 quattro va avea un nou motor turbo cu 4 cilindri de 280 CP, iar versiunea de inalta performanta RS3 va dezvolta 335 CP. De asemenea, Audi pregateste penntru noul A3 un nou turbodiesel, 2.0 TDI/204 CP, cu care va rivaliza cu BMW 123d. Toate motorizarile vor putea fi cuplate la transmisii manuale cu 6 trepte sau DSG cu 7 rapoarte.

    Vizualizari: 1471