rss

PPI Razor GTR - un Audi R8 cu motor V8 de 580 CP!

  1. 05/05/2009
  2. Categoria: Audi
  3. Tags: Audi, Ppi, R8, Razor GTR
    Vezi toate fotografiile (16)

    Ce ati zice daca ati detine un Audi R8 mai puternic, mai performant si cu o aerodinamica imbunatatia? Probabil nu ati refuza... Ei bine, cunoscuta casa de tuning germana PPI Automotive Design a desavarsit acest deziderat si a dezvaluit Razor GTR, un supercar bazat pe R8 care va fi produs intr-o serie limitata si care vine la mai bine de un an de la prezentarea lui PPI R8 Razor.

    Puterea este furnizata de acelasi propulsor V8 de 4,2 litri de pe R8-ul de serie, dar care in urma modificarilor suferit dezvolta acum 580 CP la 7.400 rpm si 600 Nm de cuplu, disponibili de la 6.200 rpm, cu 160 CP si, respectiv, 170 Nm de cuplu mai mult! PPI Razor GTR are o masa de 1.580 kg, datorita folosirii din belsug a fibrei de carbon, fiind cu 250 kg mai usor comparativ cu PPI R8 Razor si cu 40 kg mai usor decat Audi R8 V10. Aceste imbunatatiri fac ca bolidul sa atinga "suta" in doar 3,7 secunde si o viteza de varf de 332 km/h.

    O mare parte din aceste merite ii revine aerodinamicii complet revizuite, care a fost testata in tunelul de vant, pe circuit si in conditii normale de strada. Astfel, PPI Razor GTR vine cu un pachet care cuprinde noi spoilere, prize de aer frontale, laterale si pe noua capota mai largi pentru o racire mai buna a motorului, praguri profilate, precum si un eleron posterior supradimensionat, care sporeste apasarea aerodinamica, si o suspensie hidraulica reglabila, care pot coboari sau mari garda la sol cu 45 mm. Inginerii de la PPI au montat de asemenea jante din aluminiu si fibra de carbon MAG9 de 19 inch pe fata si 20 de inch pe spate, care sunt imbracate cu pneuri Michelin Pilot Sport 2 si care ascund un sistem de franare cu etriere portocalii cu sase pistoane si discuri de mari dimensiuni.

    Culoarea portocalie se regaseste si la interior sub forma cusatorilor groase si a insertiilor de pe noua tapiterie din piele Onyx Nubuck, precum si detalii din fibra de carbon.

     

     

    Vizualizari: 1363