rss

Volkswagen si Opel, cele mai cautate masini second hand

  1. 25/07/2012
  2. Categoria: VW, Opel
  3. Tags: Opel, second hand, Volkswagen
    Vezi toate fotografiile (3)

    Volkswagen si Opel ocupa primele doua locuri in topul celor mai cautate marci auto second hand, inregistrand in primul semestru al anului in curs cel mai ridicat numar de masini inmatriculate pentru prima data in Romania, dar si cele mai multe anunturi publicate.

    Dupa cum ne-a obisnuit, Volkswagen este lider incontestabil al tranzactiilor de autovehicule pe piata auto second hand, cu peste 17.400 masini inregistrate pentru prima data in Romania in primele sase luni ale acestui an, rezultat ce aduce o crestere cu 68% fata de perioada similara a anului trecut, si 33.000 anunturi postate pe Auto.ro.

    Predilectia romanilor pentru Volkswagen este pusa pe seama unor aspecte precum istoricul marcii in Romania, increderea in gradul ridicat de fiabilitate, siguranta pasagerilor, costul relativ accesibil al pieselor de schimb, dar si reducerea taxei de poluare cu pana la 25% la inceputul acestui an. Cele mai multe populare modele, cu cele mai multe anunturi, sunt Volkswagen Golf si Passat.

    In continuare, Opel ocupa ocupa locul al doilea cu 15.300 de masini inmatriculate si peste 24.000 anunturi postate pe Auto.ro in prima jumatate a anului curent, cele mai multe anunturi fiind pentru modelul Opel Astra. Romanii apreciaza la brandul General Motors raportul avantajos intre pret, echipare, confort si siguranta.

    Cele doua marci totalizeaza 44% din totalul inmatricularilor de masini second hand, conform statisticilor Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor.

    Media preturilor cerute pentru un Volkswagen second hand a inregistrat in primele 6 luni ale acestui an valoarea de 5.660 euro, in crestere cu 12% comparativ de aceeasi perioada a anului trecut, in timp ce pretul mediu al autovehiculelor Opel a afisat valoarea de 3.350 euro, in scadere cu 8 procente fata de primele sase luni ale anului precedent, conform AutoIndex.

    Vizualizari: 4314