rss

Volkswagen ar putea deveni cel mai mare constructor auto

  1. 25/10/2011
  2. Categoria: VW
  3. Tags: General Motors, Toyota, Volkswagen
    Vezi toate fotografiile (1)

    Conglomeratul auto Volkswagen ar putea deveni in acest an cel mai mare producator de masini din lume, depasindu-i astfel pe niponii de la Toyota, mai devreme cu sapte ani decat estimarea initiala.

    Potrivit J.D. Powers, IHS Automotive si Pricewaters HouseCoopers, Volkswagen ar putea livra pana la finele anului un total de 7.8 milioane de masini in intreaga lume, rezultat ce va propulsa grupul pe prima pozitie in topul celor mai mari producatori auto.

    Desi la inceputul anului nu se intrezarea o rasturnare de situatie, evenimentele nefericite care au lovit Japonia s-au rasfrant in mod dramatic asupra productiei Toyota. Pe fondul cutremurului si al tsunamiului, furnizorii si-au inchis portile sau nu au mai produs la capacitate normala, iar casa auto nu si-a putut onora comenzile.

    Cifrele de vanzari au scazut simtitor, in timp ce nume precum Hyundai-Kia, Volkswagen sau Renault-Nissan au venit din urma, gata sa arunce Toyota de pe podium. Conform estimarilor din piata, General Motors va ocupa pozitia a doua cu 7,2 milioane de masini, iar pe locul trei se va pozitiona Renault-Nissan cu vanzari de 6,8 milioane de autovehicule.

    Niponii vor parasi podiumul si vor cobori pe locul patru, cu vanzari de 6,7 milioane de masini la nivel mondial. Din fericire pentru japonezi, Volkswagen nu va putea sa isi mentina pozitia de lider si in anul 2012, cand activitatea de productie si vanzarile Toyota vor reveni la normal.






    Vizualizari: 1698