rss

Video: Volkswagen Nils Concept

  1. 26/09/2011
  2. Categoria: VW
  3. Tags: Concept, nils, Volkswagen
    Vezi toate fotografiile (1)

    La cateva zile de la debutul oficial de la Salonul Auto de la Frankfurt, Volkswagen a publicat un video oficial cu noul Nils Concept, un monopost electric proiectat pentru zonele urbane.

    Pe masura ce majoritatea constructorilor auto se grabesc sa lanseze prototipuri cu propulsie alternativa de dimensiuni mici, se anunta o noua era a automobilismului: cea a modelelor futuriste, super-slim si super-usoare. Similar varului de grup mai luxos Audi Urban Concept, Nils reprezinta o solutie potrivita pentru nevoile tinerilor ce locuiesc in orase.

    Conceptul masoara 304 cm in lungime, 139 cm in latime, are o inaltime de 130 cm si cantareste numai 460 kg, rezultat obtinut datorita cadrului din realizat din aluminiu.

    Propulsia este asigurata de un motor electric capabil sa produca 20 CP in conditii normale. In situatii exceptionale, unitatea poate produce pana la 34 CP. Sprintul de la 0 la 100 km/h este efectuat in 11 secunde, iar viteza maxima este de 130 km/h.

    Autonomia de 65 de kilometri este asigurata de baterii litiu-ion, acestea putand fi reincarcate la o priza normala in numai doua ore.

    Vizualizari: 1691