rss

Trei manageri de la Bosch sunt luati in vizor de procurorii germani in cazul Dieselgate

  1. 30/06/2017
  2. Categoria: VW
    Vezi toate fotografiile (1)

    Desi grupul VW pretinde ca si-a revenit in urma scandalului Dieselgate, unde amintim ca, Volkswagen a fost prins ca insela autoritatile de control in privinta emisiilor de noxe ale motoarelor sale diesel, folosind un soft  de provenienta Bosch, iata ca furtuna n-a trecut.

    O proba administrata in instrumentarea cazului  se refera la faptul ca Robert Bosch a ajutat Volkswagen AG sa insele testele privind emisiile.  Proba administrata a intensificat cercetarile procurorilor din Stuttgart care au declarat ca se concentreaza pe trei manageri de la Bosch, relateaza Bloomberg.

    In timp ce procurorii din Stuttgart nu au identificat angajatii responsabili de acest soft, actiunea de urmarire indica faptul ca anchetatorii ar fi putut gasi dovezi specifice in acest caz. Anterior, procurorii au declarat ca incearca sa afle managerul "neidentificat" din randul angajatilor Bosch, care ar fi jucat un rol determinant in furnizarea software-ului folosit pentru a insela testele de emisie.

    Compania Bosch, care este de asemenea investigata de Departamentul de Justitie din S.U.A., a fost prinsa in Dieselgate-ul lui VW inca din 2015, dupa ce angajati sai au afirmat, ca au ajutat producatorul de automobile german sa insele la testele de emisie. La inceputul acestui an, procurorii de la Stuttgart au administrat o proba similara cu privire la rolul Bosch in legatura cu testele de emisie ale automobilelor Daimler.

    Un purtator de cuvant al Bosch a spus ca, desi nu poate comenta spusele fiecarui angajat, compania "ia in serios acuzatiile generale in cazurile motoarelor alimentate cu motorina si a cooperat pe deplin de la inceputul anchetei".

    Ancheta de la Stuttgart se desfasoara in paralel cu ancheta penala centrala din Brunswick, localitate apropiata de sediul VW. Aceasta ancheta vizeaza aproape 40 de persoane in legatura cu acuzatiile de frauda legate de software-ul care modifica nivelul emisiilor provenita de la motoarele Diesel, inclusiv fostul CEO al VW, Martin Winterkorn.

    Interesul procurorilor se extinde la mai multe brand-uri din VW Group - inclusiv la marcile de lux Audi sau Porsche. In plus, procurorii din Stuttgart examineaza si un al treilea caz legat de cooperarea Bosch cu Fiat Chrysler Automobiles privind software-ul pentru motoarele diesel.

    Vizualizari: 861