rss

Volkswagen Golf, in continuare cea mai vanduta masina din Europa

  1. 24/10/2012
  2. Categoria: VW
  3. Tags: Ford fiesta, Golf, Opel corsa, Volkswagen
    Vezi toate fotografiile (1)

    Volkswagen Golf continua sa fie cel mai vandut model din Europa si in al treilea sfert din acest an. Topul este completat de Ford Fiesta si Opel Corsa.

    Desi piata auto din Europa inregistreaza un declin sustinut, bestsellerul Volkswagen Golf reuseste sa se mentina pe prima pozitie in topul celor mai vandute masini pe Batranul Continent. Rezultatul pozitiv a fost afisat in pofida scaderii de 17% a pietei auto.

    Locul doi in topul celor mai vandute masini in Europa in ultimele treu luni este ocupat de Ford Fiesta, urmat de Opel Corsa, pe pozitia a treia. Impresionanta a fost cresterea afisata de Toyota Yaris, reprezentand o evolutie de 68.6% in septembrie, comparativ cu perioada similara a anului trecut.

    Rezultate bune au inregistrat si modelele Hyundai i20, Kia Rio, noul Kia Cee’d, Honda Civic, Land Rover Evoque si Subaru XV.

    In ceea ce priveste evolutia pe brand in luna precedenta, Audi este singura marca ce a consemnat un rezultat pozitiv, mai concret, o crestere de 6 procente. Cea mai abrupta scadere le-a revenit francezilor de la Renault, cu o involutie de peste 25 de procente.

    Pe piata din Romania, vanzarile de masini noi au scazut cu 31%, de la 6.875 de unitati comercializate in septembrie 2011, la 4.736 livrate luna trecuta. Rezultate negative ce au depasit performantele pe piata autohtone au mai fost inregistrate doar in Spania, Ungaria si Croatia.

    Vizualizari: 2620