rss

Cum a devenit Volkswagen cea mai bine vanduta masina din Romania?

  1. 20/02/2017
  2. Categoria: VW
    Vezi toate fotografiile (4)

    Potrivit unor studii recente, Volkswagen se afla pe primul loc in topul celor mai vandute masini din Europa, dar si din Romania. Marele producator auto se bucura de popularitate in randul romanilor, iar statisticile sunt dovada clara!

    Doar in Romania, numarul inmatricularilor de la inceputul anului pentru masini Volkswagen s-a marit cu 10,8% fata de anul trecut, inregistrand o crestere mai mare decat Toyota. Care sunt motivele pentru care Volkswagen isi mentine pozitia de lider si de ce prefera romanii aceasta marca auto?

    Daca sunteti pasionati de domeniul auto si vreti sa aflati cum a devenit Volkswagen cel mai iubit producator auto in Romania, va propunem sa continuati lectura. In ceea ce urmeaza, vom discuta despre avantajele si dezavantajele unui Volkswagen.

    De ce opteaza romanii pentru aceasta marca nemteasca?

    • Mentenanta facila. Volkswagen este in top 10 masini care beneficiaza de o intretinere usoara si ieftina. Piesele de schimb, cum ar fi bateriile auto, disponibile pe Neobat.ro, dar si consumabilele sau reviziile nu presupun investitii mai mari decat media, ci sunt accesibile oricarui buzunar. Acesta este unul dintre motivele pentru care romanii indragesc marca Volkswagen, care, desi este o marca straina, a devenit extrem de populara in tara noastra.
    • Consumul de carburant este foarte mic, in comparatie cu alte masini care functioneaza pe baza de benzina, sau motorina. Masina are un consum aproximativ de 5l/100km, fiind  eficienta din punct de vedere economic. Raportate la salariile romanilor, preturile carburantilor sunt foarte ridicate si difera de la o pompa de alimentare la alta. De aceea, majoritatea romanilor prefera achizitionarea unor masini cu un consum redus de combustibil, asa cum sunt modelele Volkswagen.
    • Cost accesibil de achizitie. Pentru soferii romani, aspectul financiar primeaza. Acestia opteaza pentru masini la preturi accesibile, usor de utilizat si de intretinut. O multime de modele Volkswagen sunt disponibile pe piata romaneasca, iar pretul unei masini noi variaza intre 9.000-40.000 Euro, in functie de model si de performanta. Iar pentru cei cu bugete mai mici, exista posibilitatea de a achizitiona o masina second hand. Piesele de schimb pot fi gasite pe magazine online, la preturi modeste.

    Ce ar mai fi de imbunatatit la masinile Volkswagen?

    Chiar daca prezinta numeroase avantaje, modelele Volkswagen pot fi imbunatatite. Mai jos va prezentam cateva neajunsuri asupra carora ne-am oprit in analiza noastra:
    • Problema schimbarii bateriilor auto. Majoritatea modelelor de Volkwagen au bateriile amplasate sub scaunul pasagerului. De aceea, in eventualitatea in care bateria auto a cedat si ea trebuie inlocuita, posesorul autovehiculului va trebui sa apeleze la specialisti pentru efectuarea schimbarii, deoarece montajul este mai dificil prin comparatie cu alte masini. De asemenea, pe acest link puteti gasi mai multe opinii despre schimbarea bateriilor, cat si alte informatii esentiale despre acest proces.
    • Turbina cedeaza frecvent. Majoritatea posesorilor de masini Volkswagen au exprimat nemultumiri in legatura cu functionarea turbinei. Acestia sustin ca, din cauza suprasolicitarii, dar si a opririi bruste a motorului, turbina va fi afectata in scurt timp. Desigur, aceasta variabila depinde si de stilul de condus pe care il are soferul, insa luand in considerare drumurile din Romania, cel mai posibil este ca turbina sa cedeze rapid.
    • Norma de poluare. Se estimeaza ca modelele auto Volkswagen polueaza mai mult decat alte marci. Acum 2 ani, in America, grupul auto Volkswagen a fost acuzat ca a incalcat timp de ani de zile normele de poluare din Statele Unite. Se pare ca producatorul auto a creat un software care a dezactivat sistemele de curatare a gazelor de evacuare in timpul deplasarii masinii, atingand un grad de poluare peste media admisa in mai multe tari.

    Un nou model de Volkswagen Golf va fi lansat anul acesta
     Pasionatii de automobile asteapta cu nerabdare lansarea noului model de Volkswagen Golf. Acesta este o versiune intermediara intre Golf 7 si Golf 8 si aduce o serie de imbunatariri, atat in ceea ce priveste designul, cat si functionalitatea.
    Iata ce aduce nou acest model:
    • Introducerea display-ului color pentru sistemul de Infotainment. Dimensiunile acestuia vor varia intre 6,5 inch si 9,2 inch. Totodata, noul sistem permite incarcarea wireless a dispozitivelor ce detin aceasta functie, oferind posibilitatea soferilor de a controla sistemul direct de pe smartphone sau tableta.
    • Un motor cu mai multa putere. Acest model de Volkswagen va dispune de un nou motor pe benzina, care va avea 1,5 litri si 148 de cai putere. Propulsorul are integrat un sistem numit Active Cylinder Management, care permite economisirea de combustibil.
    • Design-ul exterior va beneficia de imbunatatiri in ceea ce priveste includerea unor noi prize de aer in bara din fata, dar si faruri care functioneaza pe baza tehnologiei LED. Pretul unei astfel de masini porneste de la 21.000 euro, iar doritorii pot incepe sa stranga bani inca de acum, intrucat producatorul estimeaza ca acest model va fi bine primit pe piata auto europeana.

    Advertorial!

    Vizualizari: 2079